Skew effect for images

Curamando rekryterar digital tungviktare i Thomas Myrhed

Under hösten har Curamando välkomnat en rad nya kollegor och bland dem finner vi nu vår nya Senior Advisor Thomas Myrhed.
Image for Curamando rekryterar digital tungviktare i Thomas Myrhed

Thomas Myrhed har mångårig erfarenhet av digital marknadsföring. Han har tidigare jobbat både på kundsidan – bland annat som Head of Digital Marketing på Universal Music – och på byrå. Nu senast kommer han från mediebyrån HowCom, där han var Head of Digital.

Hej Thomas, och välkommen till Curamando! Berätta lite om din bakgrund – vad sysslade du med innan du kom hit?

Senast kommer jag från mediebyrån HowCom i rollen som Head of Digital, där jag var ansvarig för HowComs digitala erbjudande och ett team med digitala specialister. Mycket fokus på digital strategi och medieköp till våra kunder, samt nykundsbearbetning. Under de senaste fjorton åren har mitt yrkesliv kretsat kring digital marknadsföring och räknar jag på det har jag spenderat +30 000 timmar med något jag tycker är fantastiskt roligt.

Backar vi bandet lite längre har jag gjort ca tio år på större mediebyrånätverk som GroupM och Publicis. Där gick jag från juniora till seniora ledarroller och fick jobba tätt med många kunder verksamma i olika kategorier, exempelvis Telia, IKEA, P&G, Vattenfall m.fl.

Jag har även haft förmånen att jobba ett par år på contentbyrån Spoon där jag utvecklade deras affärsområde inom digital distribution och integrerade principer kring digital marknadsföring i den kreativa processen. Här lärde jag mig “allt” jag kan om content marketing.

För att knyta ihop säcken har jag även fått möjligheten att jobba i linjeroller på kundsidan, bl.a. på Universal Music och eBay/Tradera. Det har gett mig viktiga erfarenheter för att förstå och kunna hantera de utmaningar som finns i globala bolag och deras marknadsorganisationer.

Vad var det som lockade med Curamando?

Det som lockade mest var spännvidden i alla bolag inom ARC, där bolagsgruppen tillhandahåller en unik samling kompetenser och erbjudanden mot marknaden. Vi kan bygga riktigt vassa kompetensteam till våra kunder och lösa deras utmaningar på riktigt.

När det kommer till Curamando specifikt har jag både gamla kollegor och tidigare kontakter på kund- och byråsidan som varit i bolaget under ett antal år. De har pratat väldigt gott om organisationen och kollegorna här. Jag tycker kombinationen av managementkonsulter, rådgivare och experter är väldigt spännande och hoppas att jag kommer att lära mig väldigt mycket av att arbeta här. Både Curamando och ARC har har haft bra momentum de senaste åren, vilket har varit viktigt likaså.

Hur ser de kommande månaderna ut – vad kommer ditt främsta fokus att vara?

Just nu fokuserar jag på att lära känna mina kollegor, våra bolag, vårt produkterbjudande samt de kunder jag är involverad i. Jag är även med i arbetet att rekrytera nya kollegor till Curamando och våra systerbolag. När jag blir varmare i kläderna ser jag fram mot att vara mer aktiv i att skapa affärer med både nya och befintliga kunder.

Vad drivs du av i ditt arbete?

Det är människor och kulturen i bolaget som är det viktigaste. Det är det som gör att jag trivs och känner mig motiverad på en arbetsplats. Att nyttja den kompetens och det driv som finns på Curamando och ARC gör att jag är glad när jag åker till jobbet. Jag gillar verkligen att lösa kunders utmaningar med hjälp av mina kollegor och då är det viktigt att vara trygg med att vi har kompetensen och produkterna som är intressanta för marknaden. Det känner jag verkligen att vi har med Curamando och ARC. Det är väldigt inspirerande att se alla case vi gjort för ledande varumärken – och att få jobba med smarta och roliga kollegor varje dag!

När du inte är på jobbet – vad gör du då?

Min familj betyder mycket för mig och jag spenderar stora delar av min tid med min fru och två döttrar. Jag är inbiten Hammarbyare med säsongskort så det blir en hel del fotboll tillsammans med vänner. Att resa och uppleva nya miljöer, oavsett om det fjällvandring, storstadssemester eller sol och bad är underbart. God mat och vin tillhör det goda livet – att gå på riktigt bra restauranger gör att jag ler inombords! Har gärna bra musik i hörlurarna – det är lika viktigt för välmåendet som kärlek, kaffe och glass.


 

  • Intresserad av en karriär på Curamando? Du hittar alla våra lediga positioner här
  • Vill du se samtliga lediga positioner inom bolagsgruppen? Klicka här.
By Malin Holmberg
Share article