Björn Weinz stärker upp Curamandos team av produktägare

Varmt välkommen till oss på Curamando, Björn Weinz!

Tack! Det känns faktiskt lite som att ha hittat hem. Jag är omringad av likasinnade – driftiga entreprenörer som verkligen vill åstadkomma en förändring hos kunderna och som sätter kunderna först. Jag har mötts av en inbjudande kultur, ett positivt och glatt gäng som verkligen är i framkant när det gäller det digitala.

Jag kom hit i mars och var då med på en två veckor lång onboarding där jag fick insyn i samtliga bolag inom ARC. Jag har ett förflutet inom flera områden som ARC erbjuder – kanske framförallt det som Animal sysslar med.

Berätta lite om din bakgrund – vad sysslade du med innan du kom hit?

Den röda tråden genom mitt liv har varit kreativitet. Jag började tidigt med att producera film – skriva manus, filma, klippa – jag gjorde allt. Jag har också en bakgrund inom specialeffektsbranschen därigenom jag fick möjligheten att resa runt i världen för att hjälpa kunder att få sina kreativa önskningar att gå i uppfyllelse.

Jag har alltid fått saker att hända och jag tror att det är det som format mig och påverkat vilka företag jag jobbat för och vilka projekt jag varit involverad i. Jag har jobbat mycket med stakeholder management, driva bolag, etablera nya affärsområden och att bära kulturer i företag. Mitt intresse för det digitala och det mer tekniska väcktes, och det var på den vägen som jag hamnade i roller som produktägare eller Product Manager – till en början främst inom Marketing men sen även inom bland annat Analytics.

Vad kommer att vara ditt fokus på Curamando?

Dels ligger fokus på att hålla ihop – och växa – Product Consulting-teamet. Det känns jätteroligt eftersom jag verkligen tror på det här kompetensområdet. Det finns en stark efterfrågan på marknaden efter denna expertis, som jag vet att vi kan möta med ett attraktivt erbjudande. Nu handlar det mycket om att se till att teamet trivs och utvecklas, att rekrytera fler och sen förstås att få affären att växa. Vi har redan signat tre stycken som börjar i augusti, så nu är vi igång!

Jag har dessutom fokus på att vara ute hos kund. Jag är ute på ett uppdrag nu och det känns toppen att få komma ut och kavla upp ärmarna.

Vad har du för drivkrafter i ditt arbete?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för att lösa problem, och det är det jag drivits av. Jag är en prestigelös “people person” och älskar att jobba i team.

Har du något som du tycker att dina kollegor bör veta om dig?

Bra fråga! Jag vill att mina kollegor ska veta att de kan lita på mig. Jag är en person som håller vad jag lovar och som är en dörröppnare. Jag sätter stort värde på samarbete med andra och vill alltid finnas till för mina kollegor. Sen är jag en sällskaplig person så jag står väldigt gärna och snackar vid kaffeautomaten!

När du inte är på jobbet – vad hittar du på då?

Jag tror att alla som känner mig skulle säga att jag är en rätt rastlös typ med hundra bollar i luften. Det är mycket aktiviteter med barnen och renoveringsprojekt just nu. Får jag möjlighet så tar jag gärna en springtur med mina kompisar.

 


 

Om du är intresserad av en karriär på Curamando hittar du våra lediga positioner härOm du är intresserad av en karriär inom bolagsgruppen ARC har vi just nu över 60 lediga positioner – klicka här för att se dem.

Get in touch!

Blog

Elevating Loyalty within Luxury

Why should you care about loyalty in the luxury industry? Because loyalty programs within the luxury industry are not just beneficial; they’re critical for cultivating enduring connections with high-value consumers. By: Karin Rise on February 19, 2024 | Reading time: 5 minutes Access programs have emerged as a powerful tool in the realm of luxury […]

Read more

Blog

Picking the right social media marketing mix for your business

In today’s complex landscape, the discussion around “the right channel mix” is a hot topic. With different channels offering diverse benefits across the funnel, it’s fundamental to understand where to allocate your budget to drive your business outcome. Putting all eggs in one basket can be costly, and spreading thinly across many might not be […]

Read more

Blog

Understanding your audiences’ search intent

A lot of organic traffic but high bounce rates and low conversion rates? Then, your content likely does not align with your visitors’ search intent. By: Olof Strömbäck on February 5, 2024 | Reading time: 5 minutes Understanding search intent is a valuable tool in optimizing your online presence and ensuring you deliver the right […]

Read more
A decorative image with a wooden monkey.

Blog

Is Leveraging Intent Data in your B2B Marketing a Game Changer, or a Risky Business?

One of the biggest trends for B2B marketing in 2024 is definitely AI-powered personalization. Keeping quality in mind, AI will allow us to create even better CRM programs, more powerful demand generation, and more precise account-based marketing. By: Carl-Johan Färnström on January 29, 2024 | Reading time: 5 minutes Producing personalized content is now easier […]

Read more