Björn Weinz stärker upp Curamandos team av produktägare

Varmt välkommen till oss på Curamando, Björn Weinz!

Tack! Det känns faktiskt lite som att ha hittat hem. Jag är omringad av likasinnade – driftiga entreprenörer som verkligen vill åstadkomma en förändring hos kunderna och som sätter kunderna först. Jag har mötts av en inbjudande kultur, ett positivt och glatt gäng som verkligen är i framkant när det gäller det digitala.

Jag kom hit i mars och var då med på en två veckor lång onboarding där jag fick insyn i samtliga bolag inom ARC. Jag har ett förflutet inom flera områden som ARC erbjuder – kanske framförallt det som Animal sysslar med.

Berätta lite om din bakgrund – vad sysslade du med innan du kom hit?

Den röda tråden genom mitt liv har varit kreativitet. Jag började tidigt med att producera film – skriva manus, filma, klippa – jag gjorde allt. Jag har också en bakgrund inom specialeffektsbranschen därigenom jag fick möjligheten att resa runt i världen för att hjälpa kunder att få sina kreativa önskningar att gå i uppfyllelse.

Jag har alltid fått saker att hända och jag tror att det är det som format mig och påverkat vilka företag jag jobbat för och vilka projekt jag varit involverad i. Jag har jobbat mycket med stakeholder management, driva bolag, etablera nya affärsområden och att bära kulturer i företag. Mitt intresse för det digitala och det mer tekniska väcktes, och det var på den vägen som jag hamnade i roller som produktägare eller Product Manager – till en början främst inom Marketing men sen även inom bland annat Analytics.

Vad kommer att vara ditt fokus på Curamando?

Dels ligger fokus på att hålla ihop – och växa – Product Consulting-teamet. Det känns jätteroligt eftersom jag verkligen tror på det här kompetensområdet. Det finns en stark efterfrågan på marknaden efter denna expertis, som jag vet att vi kan möta med ett attraktivt erbjudande. Nu handlar det mycket om att se till att teamet trivs och utvecklas, att rekrytera fler och sen förstås att få affären att växa. Vi har redan signat tre stycken som börjar i augusti, så nu är vi igång!

Jag har dessutom fokus på att vara ute hos kund. Jag är ute på ett uppdrag nu och det känns toppen att få komma ut och kavla upp ärmarna.

Vad har du för drivkrafter i ditt arbete?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för att lösa problem, och det är det jag drivits av. Jag är en prestigelös “people person” och älskar att jobba i team.

Har du något som du tycker att dina kollegor bör veta om dig?

Bra fråga! Jag vill att mina kollegor ska veta att de kan lita på mig. Jag är en person som håller vad jag lovar och som är en dörröppnare. Jag sätter stort värde på samarbete med andra och vill alltid finnas till för mina kollegor. Sen är jag en sällskaplig person så jag står väldigt gärna och snackar vid kaffeautomaten!

När du inte är på jobbet – vad hittar du på då?

Jag tror att alla som känner mig skulle säga att jag är en rätt rastlös typ med hundra bollar i luften. Det är mycket aktiviteter med barnen och renoveringsprojekt just nu. Får jag möjlighet så tar jag gärna en springtur med mina kompisar.

 


 

Om du är intresserad av en karriär på Curamando hittar du våra lediga positioner härOm du är intresserad av en karriär inom bolagsgruppen ARC har vi just nu över 60 lediga positioner – klicka här för att se dem.

Get in touch!

Blog

The importance of understanding customer journeys in B2B sales

In the complex world of B2B purchasing, many stakeholders and different channels make the journey challenging. Here Lisa Gudmundson explains why understanding customer journeys in B2B sales can help companies achieve their business goals. By: Lisa Gudmundson on July 4, 2024 | Reading time: 9 minutes The B2B purchasing journey is different from, and often […]

Read more
Modern office environment

Blog

The Power of Retailer Data for Building A Retail Media Network

The world of advertising is an ever-growing industry with a revenue of ~1 trillion USD (GroupM 2024 Global Midyear Forecast) and if one area is slowing down, like linear TV advertising, another one grows instead.  The current spotlight is on retail media which in 2024 will receive 16% of total advertising budgets. Thanks to Amazon’s […]

Read more
Röd sammet fåtölj

Blog

Maximize your content strategy with email marketing

Isn’t it frustrating to get stuck in a conversation with someone who only talks about themselves? Unfortunately, many companies send out newsletters that are mostly centered around what the sender wants to talk about rather than what the recipient is interested in. Don’t be that company. By: Olof Strömbäck on June 11, 2024 | Reading […]

Read more

Blog

How to create a content marketing strategy

Capture the attention of your target audience with content in order to build trust and establish your brand as a thought leader in your industry. Discover the power of compelling content in driving traffic, generating leads, and ultimately, fueling business growth. Let’s dive into how you can leverage content to make your business thrive.  By: […]

Read more