Helen Qvisth och Markus Secund adderas till Curamandos produktägarteam

Både Helen Qvisth och Markus Secund har lång erfarenhet av produktägarskap och agil projektledning. Helen hade senast rollen som Agile Product Manager på företaget ApoEx, som förser vårdföretag inom privat och offentlig sektor med läkemedel och förbrukningsmaterial. Markus har tidigare haft roller som projektledare och managementkonsult inom IT. Båda tar nu positionen som Senior Consultant på Curamando.

Välkomna till Curamando, Helen och Markus! Hur känns det?

Helen: Jag känner mig så peppad – har faktiskt längtat efter att få börja här. Jag har tidigare varit konsult, men det känns som att Curamando och ARC är långt ifrån det klassiska – kanske lite mossiga – konsultbolaget. Det började intensivt med två onboardingveckor. Från dag ett har alla varit väldigt välkomnande och jag känner mig ivrig att få sätta igång nu. Det är en peppande atmosfär att komma till.

Markus: Tack! Det känns väldigt roligt att vara här. De två första veckorna började intensivt – dels med onboarding, men också för att jag blev involverad i ett projekt med kund direkt.

Berätta lite om er bakgrund – vad sysslade ni med innan ni kom hit?

Helen: Jag har främst arbetat inom webb- och apputveckling, vilket började för 10 år sedan med en dejtingapp. Jag läste medie- och kommunikationsvetenskap, men insåg ganska snabbt att det var roligare med produktutveckling när jag halkade in på det. Jag älskar att vara länken mellan användare och utvecklare.

Tidigare har jag haft roller som Product Manager, Product Owner och Agile Coach inom produktutveckling. För mig är kärnan att optimera och förbättra. Jag gillar utmaningen i att förstå användaren och att sen få användaren att älska produkten – oavsett vad det är för produkt jag arbetar med.

Nu senast jobbade jag inom läkemedelsbranschen som Agile Coach för teamen på IT. Då låg mitt fokus på att sätta arbetsprocesser och Ways of Working. Det handlade mycket om organisationsoptimering – sätt att involvera andra stakeholders, få till flöden och bryta loss från silos för att underlätta ett krossfunktionellt arbetssätt.

Markus: Jag har jobbat som konsult inom projektledning och agil utveckling, så konsultrollen som sådan är inte ny för mig och jag vet att jag trivs i den.

Innan jag blev konsult drev jag eget bolag, vilket jag startade med två stycken vänner. Det var en app vars fokus var att marknadsföra lokala sko- och klädbutiker.

Vad var det som gjorde att ni valde Curamando?

Markus: Dels känner jag två konsulter här som pratat väldigt gott om Curamando, så jag hade fått en positiv bild av företaget. Sedan tyckte jag att det kändes extra lockande i och med satsningen på Product Consulting – det fick det att kännas rätt för mig. Sammansättningen av kompetenser och det driv som finns på Curamando får mig att känna att satsningen på Product Consulting kommer att bli väldigt bra.

Helen: Jag fick en så bra bild av Curamando som bolag, och inte minst av företagsgruppen som vi är en del av. Jag tyckte om att man underströk fokuset på människan och att entreprenörsandan verkade genomsyra hela organisationen. Jag fick också intrycket att det är ett modernt bolag. Dels för att man erbjuds flexibilitet men också för att det finns ett mer långsiktigt hållbarhetstänk – att man ska trivas och utvecklas här ett bra tag.

Något annat som lockade var att man som konsult kan komma in och lättare få förändring att hända på bolag – kanske framförallt nu eftersom vi som grupp kan erbjuda ett helhetsgrepp.

Det känns dessutom otroligt kul att få vara med i ett tidigt skede när det kommer till att forma och paketera vårt erbjudande inom Product Consulting.

Något ni ser fram emot nu i höst? Var kommer ert fokus att ligga?

Markus: Det kommer att vara lite av en blandning för mig! Kundprojektet som jag involverades i direkt när jag började är mitt huvudfokus, förstås. Där handlar det om att realisera ett business case genom att utveckla en ny tjänst – helt enkelt att driva managementkonsulters arbete vidare.

Jag tror att jag kommer att vara involverad i att rekrytera fler till teamet, och att jobba vidare på utvecklingen av PC – att paketera vårt erbjudande. Sedan i slutet av hösten går jag faktiskt på pappaledighet!

Helen: Jag ser fram emot att få testa vårt erbjudande på kund. Att hela tiden skruva och förbättra. Sen kommer ju hela teamet att växa, vilket är spännande.

Vad har du för drivkrafter i ditt arbete?

Helen: Jag tror att allt kan förbättras och optimeras, vilket är både en gåva och förbannelse. Det är bra när det kommer till produktutveckling eftersom vår miljö ständigt förändras och därmed ställer nya krav på produkter. Jag vill aldrig hamna i ett läge av stagnation!

Jag brinner verkligen för ett agilt arbetssätt, eftersom jag är övertygad om att det skapar en härligare miljö för ett team. Det finns till och med en Kanbantavla hemma – om än en något enklare variant. Det är ett transparent arbetssätt där de inblandade får inblick i alla processer och kan hjälpa och bidra, snarare än bara rapportera status. Jag tror att det gör att man känner att man bidrar med något viktigt.

Markus: Att sätta mig in i nya företag, branscher och problemställningar och på det sättet utmanas och utvecklas tycker jag är roligt. Och att jobba med andra människor!

När du inte är på jobbet – vad hittar du på då?

Markus: Min son på 8 månader tar en del tid! Utöver att vara med honom tycker jag om att lyssna på och spela musik – då främst trummor och piano.

Sedan ett år tillbaka har jag en träbåt, vilket ju kan vara som ett heltidsjobb beroende på ambitionsnivå. Vi får se hur det blir med den saken!

Helen: Jag cyklar en hel del, och då landsvägscykel. Cykelpendlar förstås också när jag ska in till kontoret. Jag tycker också om att experimentera med vegansk matlagning och bakning.

Ett annat intresse jag har är möbeltapetsering – jag köper gamla möbler på auktion och klär om dem. Det är trevligt att kunna göra något praktiskt och kreativt. Jag antar att man kan säga att jag optimerar och förbättrar möbler också!



Om du är intresserad av en karriär på Curamando hittar du våra lediga positioner här
Om du är intresserad av en karriär inom bolagsgruppen ARC har vi just nu över 80 lediga positioner – klicka här för att se dem.

Get in touch!

Blog

Redefining Digital Marketing Metrics

With a crowded digital landscape, increased ad blockers, and insufficient measuring metrics, it is no surprise that the industry is looking for new and better ways to optimize its media spend. The question: How can I, as a marketer, spend my limited media budget as wisely as possible? is more pertinent than ever. Buying attention […]

Read more

Blog

How will Google SGE impact organic traffic?

What is Google SGE, and how will it impact organic traffic? While there’s no definite answer yet, Curamando’s SEO specialist, Nicole Godor, lays out the hard facts and gives us a glimpse of what lies ahead and how you should adapt to stay ahead of the curve. By: Nicole Godor on March 15, 2024 | […]

Read more

Blog

SEO could be the game-changer in your digital marketing strategy

There are not that many CMOs with a budget that allows them to target all different types of searches to reach the audience. But with SEO, they can. By: Per Pettersson on February 27, 2024 | Reading time: 5 minutes A Chief Marketing Officer is responsible for developing and implementing the organization’s marketing strategy, which […]

Read more

Blog

Elevating Loyalty within Luxury

Why should you care about loyalty in the luxury industry? Because loyalty programs within the luxury industry are not just beneficial; they’re critical for cultivating enduring connections with high-value consumers. By: Karin Rise on February 19, 2024 | Reading time: 7 minutes Access programs have emerged as a powerful tool in the realm of luxury […]

Read more