Curamandos team av produktägare välkomnar Hannes Lans Zlobeck

Hannes Lans Zlobeck arbetade senast som Product Manager på Nordea och har innan det även jobbat som konsult inom e-handel. Nu tar Hannes rollen som Manager på Curamando.

Hej Hannes, och välkommen! Vi är nyfikna – vad fick dig att välja Curamando?

Jag har jobbat parallellt och delat kunder med Curamando under lång tid och sett Curamando växa och utvecklas. Jag har träffat många av konsulterna som jobbar här och tänkt att “där kanske man ska jobba någon dag”. Jag har alltid jobbat med produktutveckling inom digitala affärer och e-handel så när jag fick höra om Product Consulting-teamet så föll allt på plats och jag ville börja så fort som möjligt.

Berätta lite om din bakgrund – vad sysslade du med innan du kom hit?

Jag har nästan alltid varit konsult och jobbat mycket med produktutveckling inom e-handel, ofta nära tekniken och utvecklingsteamen. Främst har det handlat om retail, men senast kommer jag från en bank där jag jobbade med en produkt för betalningslösning för e-handeln.

Nu är du en del av Product Consulting-teamet på Curamando. Kan du berätta lite om hur det känns att bli en del av ett växande team?

Det känns otroligt roligt och man märker att det finns mycket att göra – högt och lågt. Vi är verkligen i en växande fas och känslan är att vi kommer att välkomna många fler för att hantera strömmen av nya uppdrag och samtidigt bygga ett stabilt erbjudande. Teamet är grymt. Det känns verkligen som att alla jobbar hårt – och vill fortsätta att göra det – för att det här ska bli en succé.

Jag fick chansen att vara med på ARC-konferensen i Åre innan jag börjat jobba här, och fick genom den en crash course på några dagar om hur det kan vara att jobba i gruppen. Det var en väldigt kul resa och när jag kom till kontoret första dagen kändes allt mindre främmande.

Vad är det som är roligt med produktägarskap?

Jag gillar att vara med och skapa saker. Det handlar inte bara om att lansera nya produkter eller förbättringar – även om det ger en bra kick. Det handlar också om hur man förbereder sina medarbetare/kunder eller konsumenter på förändringen som kommer med det man skapar. Att följa en lansering och se hur det tas emot av konsumenter eller medarbetare, för att sen gå tillbaka ett steg, revidera och gå på nästa lansering tills man känner att man nått det stadie man vill vara i ger en bra känsla. Sen kan jag känna mig lite velig ibland, att jag varken valt att fördjupa mig i teknik eller i affär, och då är ju product management perfekt. Här får man vara en del av båda, dagligen.

Vad har du för drivkrafter i ditt arbete?

Som ingenjör drivs jag naturligtvis mycket av problemlösning och att försöka optimera mot en målbild. Saker kan alltid göras bättre eller på ett mer kreativt sätt. Eftersom jag sällan sitter på svaren till varken de tekniska eller affärsmässiga problemen så handlar det mycket om att lyfta fram andra och att guida teamet till vad vi tror är den bästa vägen framåt.

När du inte är på jobbet – vad tycker du om att göra då?

Jag älskar att åka skidor, men det kan man ju bara göra några veckor på vintern. Övriga delar av året spelar jag en del golf, cyklar mountainbike och springer. Det är inte de mest tidsoptimerade sporterna och med ett barn på ingång så får vi se hur mycket mer det blir av det. Jag står gärna i köket hemma och försöker hitta nya utmaningar eller prylar att testa.


Intresserad av en karriär på Curamando? Du hittar alla våra lediga positioner här.

Get in touch!

Blog

Redefining Digital Marketing Metrics

With a crowded digital landscape, increased ad blockers, and insufficient measuring metrics, it is no surprise that the industry is looking for new and better ways to optimize its media spend. The question: How can I, as a marketer, spend my limited media budget as wisely as possible? is more pertinent than ever. Buying attention […]

Read more

Blog

How will Google SGE impact organic traffic?

What is Google SGE, and how will it impact organic traffic? While there’s no definite answer yet, Curamando’s SEO specialist, Nicole Godor, lays out the hard facts and gives us a glimpse of what lies ahead and how you should adapt to stay ahead of the curve. By: Nicole Godor on March 15, 2024 | […]

Read more

Blog

SEO could be the game-changer in your digital marketing strategy

There are not that many CMOs with a budget that allows them to target all different types of searches to reach the audience. But with SEO, they can. By: Per Pettersson on February 27, 2024 | Reading time: 5 minutes A Chief Marketing Officer is responsible for developing and implementing the organization’s marketing strategy, which […]

Read more

Blog

Elevating Loyalty within Luxury

Why should you care about loyalty in the luxury industry? Because loyalty programs within the luxury industry are not just beneficial; they’re critical for cultivating enduring connections with high-value consumers. By: Karin Rise on February 19, 2024 | Reading time: 7 minutes Access programs have emerged as a powerful tool in the realm of luxury […]

Read more